Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2019

05 LIS, 2019 GODZ: 09:19

W jednej z debat ["Zarządzanie: bezpieczeństwo, jakość, dystrybucja"], mających miejsce podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2019, w roli eksperta występował prezes Zakładów Mięsnych Silesia – Mariusz Rusin. Prezes w swojej wypowiedzi zaznaczył, iż uważa, że rynek mięsny jest trudny, a to głównie za sprawą negatywnych konotacji odnośnie samego przetwarzania mięsa. Zdaniem Prezesa rynek będzie ewoluował w kierunku klienta, który musi zdobywać informację z wiarygodnych źródeł, których na dzisiaj nie mamy. W związku z czym zaznaczył, iż widzi potrzebę stworzenia platformy informacyjnej, w której klient będzie miał dostęp do wiarygodnych danych, ponieważ dziś konkurujemy z mitami.

Pozostałe aktualności

Sezon grillowy 2020. Wyzwanie dla branży.

Tegoroczny sezon grillowy będzie wyzwaniem dla producentów i sprzedawców – podkreślił Marcin Stypuła, dyrektor rozwoju rynku w ZM Silesia, w wypowiedzi dla Portalu Spożywczego.Według...

05 MAJ, 2020 GODZ: 11:42

Go Green Grill. Nowa linia produktów grillowych

Dobre jedzenie jest nieodzownym elementem udanego grilla. W tym wypadku  Polacy zdecydowanie preferują dania mięsne. Kierując się tymi upodobaniami postanowiliśmy utworzyć linię...

16 KWI, 2020 GODZ: 16:00